Hoppa till huvudinnehåll
Lovisa Samuelsson

Lovisa Samuelsson

Kompositör och musiker

Lovisa Samuelsson är musiker, kompositör och artist utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, med utbytesstudier på Instituto Superior de Arte i Havanna, Kuba. Hon debuterade i fullängdsformat 2014 med den kritikerrosade skivan Main Magma Chamber och har sedan dess turnerat både i Sverige och utomlands. 2020 kom den efterlängtade uppföljaren STAD / DIS som fick stor uppmärksamhet och bl.a. utnämndes till ett av årets bästa album av Sveriges Radios P1 Kultur. Lovisa har belönats med prestigefyllda Ted Gärdestadsstipendiet, ett flertal STIM-stipendium och ett flerårigt arbetsstipendium för att nämna några.

Lovisa är grundare till det feministiska skivbolaget PACAYA records som nu huserar över 20 band och drivs i kooperativ form. Hon är även med och driver kollektivet Blinda Tigern, en rep- och konsertlokal på Musikaliska i Stockholm.

De senaste åren har hon turnerat flitigt som sångare och multiinstrumentalist (cello, piano, gitarr, dragspel, bas, slagverk ...) med bl.a. Ane Brun, Jonathan Johansson, Loney Dear, Augustifamiljen, Tomas Andersson Wij, Mauro Scocco, Sarah Dawn Finer och Sissela Kyle.

Lovisa är aktuell som kompositör och musiker i föreställningen K vintern 2023/2024.

Foto: Per Kristiansen