Hoppa till huvudinnehåll

Teatern igår och idag

Ett samtal mellan Staffan Göthe, Frida Röhl och Iwar Wiklander

Välkommen till ett fördjupat samtal om arbetet vid teatern. Med Folkteatern som en betydelsefull gemensam nämnare diskuterar Staffan Göthe, Iwar Wiklander och Frida Röhl skådespeleri, dramatiskt skrivande, regi och chefskap. Det blir ett konstnärligt samtal om dagens och gårdagens dramatik, men också vardagliga anekdoter om livet på och bakom scenen. Och vilken roll har just Folkteatern spelat, nu och då, för de medverkande och för Järntorget? Ett samtal som tillåter sig att både nysta i dåtiden och intresserar sig för vad framtiden kan bringa.

Samtalet arrangeras med anledning av den nyutgivna boken ”Staffan Göthe: dramatiker, skådespelare, regissör” (Bokförlaget Korpen). Utifrån intervjuer med Göthe skildrar författaren Kent Hägglund såväl en lång och händelserik teaterkarriär, som ger en inblick i modern svensk teaterhistoria. 

"Resultatet är en rik, öppenhjärtig och chosefri intervjubok där föremålet som det verkar – nästan helt utan filter – berättar om sig själv, sina yrkesroller, glädjeämnen och våndor. Det är en bok som också blir en historik över en tid och en kulturpolitik som möjliggör honom som konstnär. Det är en fröjd att läsa den." Lars Ring, Svenska Dagbladet


Staffan Göthe (1944) är dramatiker, skådespelare, pedagog och regissör. Den itusågade damenDen gråtande polisen och En varvsdröm är några av pjäserna Göthe gjorde på Folkteatern. Skådespelaren Iwar Wiklander (1939) arbetade under flera decennier på Folkteatern och var periodvis även teaterchef. Frida Röhl (1971) är skådespelare, regissör och Folkteaterns nuvarande konstnärlig ledare.

Samtal
Torsdag 9 mars
kl 17.30-18.30
Foajén

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar