Hoppa till huvudinnehåll

Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med höstsäsongens sista kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. I mörkaste november bjuds det på prosa och poesi från Stockholm, Borås och Östergötland!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

Kvällen finansieras med hjälp av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Folkteatern Göteborg.

Kvällens gäster:

Yolanda Bohm Ramirez
Med sådana rim så att det dansar om det och med landets bästa och mesta mellansnack, från finalplatser i poetry slam till den hyllade diktsamlingen Ikon - poeten, transaktivisten och föreläsaren (med mera!) gör politiken poetisk och poesin till glädje, sorg, musik och historia – GBG Poetry slam presenterar Yolanda Bohm!

Hanna Haag
Den flerfaldiga SM-medaljören i poetry slam, göteborgaren i exil och poesigruppen Det nya gardet-medlemmen! Med en auktoritet utan dess like och en närvaro som skär genom glas blir varje ord kristallklart och brinnande. Det går inte att titta någon annanstans, lyssna på något annat.

Sanna Samuelsson
Uppvuxen på en gård utanför Linköping romandebuterade hon i år med lantbruksskrildringen Mjölkat, som  det har slagit kritikergnistor om. Tidigare kultur- och idéredaktör på Göteborgs-Posten, med en master i litterär gestaltning från HDK-Valand finns det få som med sådan klokskap sätter ord på verkligheten runtomkring oss, om det så sker i poesi, skönlitterär- eller dagstidningsprosa. GBG Poetry slam kan stolt välkomna Sanna Samuelsson!

Spoken Word + Öppen scen

29 november 18.45

Foajén

Fri entré
Datum och tider

nov. 29 ons

18:45

Spoken 29 november

Spoken Word + Öppen scen

Foajén