Hoppa till huvudinnehåll

Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med höstsäsongens första kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. September ger er skånska skrönor, de underbaraste rim från Hisingen och argentisk spoken word!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

Kvällen finansieras med hjälp av Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen.

 

Anton Höber
Han har stått på snart sagt alla scener man kan stå på i vårt avlånga land, inklusive SM-finalen i Poetry slam, där han deltagit vid upprepade tillfällen. Denne hårt arbetande värmlänning beskriver gärna sig själv som ”en av 2000-talets kanske minst inflytelserika svenska artister”, men alla vi som har fått uppleva hans osedvanliga språkkänsla, humor och espri kan bara genmäla att 2000-talet faktiskt inte är slut än! Göteborgs Poetry Slam är pirrande glada över att få välkomna versmåttsmästaren, limerickgurun och det politiska samvetet Anton Höber!

 

Maria Maunsbach
Direkt från den skånska myllan, den mesta Malmömästaren i poetry slam, Leif GW Perssons nya favvoförfattare och nyligen prisad som årets landsbygdsskildrare för senaste boken Lucky Lada och jag. Kultursidorna har strösslat adjektiv över henne de senaste åren och Göteborgs Poetry Slam kan bara instämma, med en värme så enorm att man tillitsfullt (och skrattande!) kastar sig huvudstupa ner i det mest smärtsamma mörker, för att sedan varsamt ledas tillbaka — Göteborgs Poetry Slam presenterar Maria Maunsbach!

 

Ignacio Perini
Ända från Argentina kommer nästa poet. Han har deltagit i Poetry slam-VM i Paris och turnerat i över 100 städer runt om i Europa med sin föreställning ”Loser”. Loser är också var namnet på hans första bok, som översatts till både engelska, estniska och rumänska. Han har vunnit en mängd slamtävlingar runt om i Europa och Latinamerika. Nu är han på turné med sin andra bok och Göteborgs Poetry Slam har lyckats fånga honom i flykten! Han läser dikter på både engelska och spanska (varav de sistnämnda givetvis förses med svensk översättning). Ett stort och varmt välkommen till Ignacio Perini!

Spoken Word + Öppen scen

16 augusti kl 18.30

20 september 18.30

Foajén

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.