Hoppa till huvudinnehåll

Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med vårsäsongens tredje kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. April, april, lögnernas månad, vi följer upp den stilla veckan med poesi från Stockholm och poesi från Göteborg!

 

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

 

Nicole Charro
Nicole Charro debuterade förra året och tog sömlöst spoken worddikter rätt in på boksidan med fullkomlig självklarhet. Lika självklar är hon på scen, med tydliga budskap och stor värme, direkt, rolig, arg och närvarande — det är en glädje att för första gången få välkomna Nicole Charro!

Hanna Rajs
I ett personligt nära talspråk fyllt av inflätade rim (som vore det rena rama slampoesin!), tar Hanna Rajs sig an de största av teman. Kärlek, förlust, familj, det judiska arvet och historien, antisemitism och missbruk, och det slår en med kraft, rytm och liv. Hyllad som poet och sen 2022 också romanförfattare, direkt från Stockholm, vi är så glada att vi smäller av för nu kommer Hanna Rajs till Folkteatern!

UKON
Språkets alla möjligheter till stor humor, upprepningens kraft och existens allra mest darrande mörker. Psykoanalytiker, författare och framförallt poet, med ett femtontal boktitlar, augustprisnomineringar, en uppläsningsförmåga få förunnade och en av Göteborgs allra bästa — med ett rykande färskt diktmanus kommer nu UKON tillbaka till Folkteatern!

 

Fotograf Nicole: Mario Mendoza
Fotograf Hanna: Suri Rajs Lara
Fotograf UKON: Annika von Hausswolf

 

 

Spoken Word + Öppen scen

12 april

Foajén

kl 18.30 - 21.00

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!