Hoppa till huvudinnehåll

Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Caesar mördades, Zarah Leander föddes, och vi river av den 15 mars med lite klasshat från Stockholm, estradpoesi från Borås och prosa från Göteborg!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

 

Johan Jönson
Prisad av Sveriges radio och Aftonbladet, dubbelt nominerad till Nordiska rådets pris, nu rykande aktuell med sin 21:a(!) diktsamling Nollmorfa (obs i A3-format), han jämförs med Strindberg och kallas kungen av montage och en gång i tiden utlöste han en kulturdebatt om klass, efter att ha läst om en herpesbubblande kuk över välbärgade familjers handdukar, Göteborg Poetry Slam välkomnar glatt Johan Jönson! 

Jessica Schiefauer
Augustpriset dubbelt upp för de hyllade romanerna Pojkarna och När hundarna kommer, även nominerade till Nordiska rådets pris, men det är inte det hela. Ungdomsromaner, vuxenromaner, spel och noveller, ett stadigt och klokt författarskap, som aldrig väjer för det mörka. Hon arbetar även som skrivarlärare och senaste boken är vuxenromanen Bärarna, Göteborg Poetry Slam presenterar en favoritprosaist bland poeterena, nämligen Jessica Schiefauer!

Matiss Silins
En av landets allra mest erfarna spoken wordpoeter, som man nog kan kasta upp på vilken scen som helst, med guld som resultat, kommer nu äntligen till oss på Folkteatern! Vardagsnära, men helt utspårade, betraktelser presenterar med en mörk humör där man till slut inte vet om klumpen i halsen är skratt eller tårar. Under rubriken ”Poesi för den som hatar dikt” tänjer han på gränserna för vad texter bör utsättas för, Göteborg Poetry Slam presenterar, med stolthet och glädje, Matiss Silins!

Foto Johan Jönson: Johan Jönson
Foto Jessica Schiefauer: Ola Kjelbye
Foto Matiss Silins: Tobias Walka

Spoken Word + Öppen scen

15 mars

Foajén

kl 18.30 - 21.00

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!