Hoppa till huvudinnehåll

Spoken Word + Öppen scen

I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med vårsäsongens första kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter.

Vi deklamerar ståndaktigt vår och börjar således med en brevbärare från Malmö, en handelsresande i nordiskt vemod och en av vår tids främsta poeter!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com

 

Anna Arvidsdotter
Poet och författare, rykande aktuell med debutdiktsamlingen Händer att hålla i, samt som redaktör för Föreningen arbetarskrivares senaste antologi amma arbete arv. Prisad för sina texter som med oerhörd träffsäkerhet ringar in samtiden, arbetslivet, samhället. Med lika delar spoken word som bokpoesi, direkt från de skånska slätterna — välkommen Anna Arvidsdotter!

Bengt Berg
Poet, förläggare, tidigare riksdagsman och värmlänning i världen som decennium efter decennium skrivit, framträtt och skrivit igen. Med en stillsam och knivskarp blick på den värld vi befinner oss i och en osviklig känsla på scen är det inte konstigt att hans dikter tagit honom jorden runt, som handelsresande i nordiskt vemod eller en mycket allvarlig humorist — direkt från Värmlands skogar, Bengt Berg!

Athena Farrokhzad
Poet, dramatiker och översättare som debuterade 2013 med diktsamlingen Vitsvit och gjorde svensk litteratur till en större litteratur. Nu aktuell med diktsamlingen Åsnans år. Prisad, hyllad, debatterad, en ständigt brinnande fackla i samtidens mörker och en oerhörd poet - Athena Farrokhzad!

 

Foto Anna: Anna Drvnik
Foto Bengt: Heidrun
Foto Athena: Märta Thinner

 

Spoken Word + Öppen scen

15 februari

Foajén

kl 18.30 - 21.00

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!