Hoppa till huvudinnehåll

Publiksamtal: Vad är en berättelse – egentligen?

Oskar Thunberg och Magnus Lindman i ett samtal apropå ”Content”.

I Content möter vi en verklighet som egentligen kanske inte är någon verklighet. Är det kanske egentligen en deckare? Kommer vi att få reda på vem som egentligen är mördaren?

I ett samtal med regissören och dramatikern Oskar Thunberg försöker vi reda ut om det finns några sammanhang i livet – egentligen. Och huruvida en hopplös pjäs kan vara hoppfull – egentligen.

Publiksamtalet arrangeras med anledning av föreställningen Content som spelas på Folkteatern under januari 2023. Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Samtalet leds av Magnus Lindman, dramaturg på Folkteatern.


Oskar Thunberg är regissör, dramatiker och konstnärlig ledare för scenkonstkompaniet Lumor tillsammans med Paula Stenström Öhman. Föreställningen ”Content” skrev och regisserade han ihop med David Wiberg. Oskar är också skådespelare och gick ut Teaterhögskolan i Stockholm 2002. Som skådespelare har han synts på en lång rad scener runt om i landet som Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Västerbottensteatern och i flera av Lumors produktioner, senast i ”Ocean” (2019).  Han har också synts som skådespelare inom film och TV, bland annat i ”Fartblinda” (2019), ”Jägarna” (2020) och ”Heder” (2022)”. 2020 erhöll han Carl Åkermarks stipendium av Svenska Akademien. 

Publiksamtal

17 januari 2023

Foajén

kl 17.30-18.30

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!