Hoppa till huvudinnehåll

Publiksamtal: Nuckan

Ett samtal mellan Nina Haber och Malin Lindroth

I och med arbetet med boken Nuckan startade Malin Lindroth ett befrielseprojekt. Hon ville ta tillbaka det fulaste ordet och tvätta skammen ur det. Lindroth bestämde sig för att ta på sig nuckans skor, ifrågasätta normer och bereda plats för en större berättelse om kärlek, makt och relationer. Idag har det gått fem år sedan boken, som fick ett stort genomslag, släpptes. Sedan dess har även Nuckans hjärtespalt kommit ut och nu ska Nuckan bli teateruppsättning. Men har vi blivit mer toleranta inför den ofrivilliga ensamheten?

Den 17 oktober klockan 18 diskuterar vi Nuckan, som verk och som begrepp, tillsammans med författaren och dramatikern Malin Lindroth och Nina Haber, skådespelare och regissör, aktuell med föreställningen Nuckan på Folkteatern i höst. I samtalet medverkar också dramaturg Klara Ejeby. Det finns som vanligt stort utrymme för publikens frågor och inspel.

Oavsett om du är i relation, frivilligt eller ofrivilligt singel så kom förbi och prata nuckskap med oss!

Publiksamtal

17 oktober 2023

Foajén

kl 18.00–19.15

Fri entré

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

Nuckan - av Malin Lindroth

Nuckan

Jag är inte aktivist, konstnär eller karriärist. Inte heller med ensamheten som livsstilsval. Jag är nucka. Och nu kommer jag till Folkteatern. För att reclaima nuckan.

Urpremiär 24 november 2023 Stora Scenen