Hoppa till huvudinnehåll

Publiksamtal: Kärlek och kvantfysik

Ett samtal mellan Julia Ravanis och Frida Röhl om ”Skönheten i kaos”

Välkommen till ett publiksamtal där svarta hål, sammanflätade elektroner och strängteori varvas med reflektioner om mänskliga relationer, längtan och frustration. Välkommen in i Julia Ravanis extraordinära värld – där allt kan hända och där det omöjliga är möjligt. Där skönheten finns i kaoset, i kropparna, naturen och konsten, i det defekta och det tvetydiga.

Den 23 februari bjuder vi in till ett publiksamtal med författaren Julia Ravanis och regissören Frida Röhl. Med avstamp i boken "Skönheten i kaos" och i dramatiseringen av densamma diskuterar vi fysiken och dess skönhet i vardagen, om hur kan man förklara det oförklarliga och hur fysikens mystik kan ta sig i uttryck på en scen.

"Skönheten i kaos" har urpremiär på Folkteatern, Lilla Scenen, den 29 april 2023. Läs mer om föreställningen här.


Julia Ravanis är doktorand i teknikhistoria på avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle vid Chalmers Tekniska Högskola. Hon har en fil. mag. i idé- och lärdomshistoria samt en civilingenjörsexamen i teknisk fysik.

I juni 2021 utkom Julias debutbok "Skönheten i kaos" på Natur & Kultur, en populärvetenskaplig bok om parallellerna mellan teoretisk fysik och mänskliga upplevelser.

Frida Röhl tillträdde som Folkteaterns konstnärliga ledare våren 2014. Innan dess hade hon varit konstnärlig ledare på Teater Tribunalen sedan 2004. Dessförinnan var hon verksam på Teater Tribunalen både som skådespelare och styrelseledamot sedan 1997. Parallellt med uppdragen på Tribunalen har hon frilansat mycket på andra teatrar, både som regissör och skådepelare, t ex Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Backa Teater, SMOT, Regionteater Väst, Unga Klara m fl. Utöver det har hon även medverkat i flera radioteateruppsättningar och filmer.

 

Publiksamtal

23 februari 2023

Foajén

kl 17.30-18.30

Fri entré

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort.