Hoppa till huvudinnehåll

Fosse i Foajén

Smakprov på Nobelpristagarens dramatik

Årets Nobelpristagare i litteratur är dramatiker! Utöver prosa och poesi har norrmannen Jon Fosse skrivit ett femtiotal pjäser som spelats flitigt världen över. Men vad handlar hans dramatik om? Vad är det för stil? Hur låter replikerna?

Välkommen till vår foajé för att höra utdrag ur några pjäser av Jon Fosse. Med smakprov ur Vinter, Namnet, Sonen och Så var det bjuds vi på en glimt av Jon Fosses författarskap. För högläsningen står delar av ensemblen som i höst medverkar i föreställningen Ett drömspel.

Dessutom: För att spegla hur Jon Fosses dramatik spridits över världen skapar vi denna eftermiddag en mosaik av översättningar. Tack vare vår internationella ensemble får vi (förutom på svenska) höra prov på hur hans pjäser klingar på originalspråket samt italienska, spanska, slovenska och japanska. 

Dörrarna till Folk står öppna och det är fri entré till läsningen.

 


Utdrag ur Vinter, Namnet, Sonen och Så var det av Jon Fosse.

Översättning: Marie Lundquist (Vinter), Svante Aulis Löwenborg (Sonen), Graziella Perin (Vinter), Luis Cano och Analía García (Namnet), Jana Kocjan (Namnet), Sumie Kawai (Namnet).
Förlag: Colombine Teaterförlag

Medverkande skådespelare och dansare: Jernej Bizjak, Takuya Fujisawa, Kevin Foo, Lisbeth Johansson, Anna Lundström, Javier Perez, Emilia Roosmann, Sofia Sangregorio och Jonas Sjöqvist.

Presentatör: Klara Ejeby, dramaturg

Läsning

11 november
kl 16.10-17

Foajén

Fri entré

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar