Hoppa till huvudinnehåll

Ett drömspel - Genrep

av August Strindberg

Välkommen att provtitta på genrepet av Ett drömspel kostnadsfritt innan premiären. Först till kvarn gäller!


Ett drömspel av August Strindberg
En pjäs som upprepar sig, klyvs och fördubblas.

Välkommen till Strindbergs drömmars land. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Och när du kliver in i drömmen, får du gå hand i hand med guden Indras dotter, som stigit ner till jorden för att se hur vi människor har det. Hon tar med dig till en officer som väntat i sju år på att få träffa sin operasångerska. Sju år? Äh, ta istället en titt på advokaten, som blir skogstokig om inte gardinen hänger rätt. Och säg hej till diktaren, som skriver dikter som inte är verklighet, men mer än verklighet, som inte är en dröm, mer som vakna drömmar. Välkommen till ett drömspel. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på är att det är synd om människorna. För mitt i lyckan växer ett frö till olyckan.

Världskoreografen Örjan Andersson är äntligen tillbaka på Folkteatern och utforskar återigen lekfullt symbiosen mellan professionella dansare och skådespelare på scen. Hans nyskapande Hamlet 2017 blev en stor publik- och kritikerfavorit och denna gång utgör Strindbergs Ett drömspel spelplats för magin.

22 september

Stora Scenen

Kl 19.00

Fri entré, anmälan krävs

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

Ett drömspel - av August Strindberg

Ett drömspel

Välkommen till Strindbergs drömspel. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på, är att det är synd om människorna. För mitt i lyckan växer ett frö till olyckan. 

Premiär 23 september 2023 Stora Scenen