Hoppa till huvudinnehåll

Doc Lounge: The Thief Collector

Fem kvällar i vår förvandlas Foajéscenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med kringarrangemang, bar och inbjudna gäster – dokumentärfilm i lyxförpackning!

 

The Thief Collector

1985 försvann Willem de Koonings "Woman-Ochre", en av 1900-talets mest värdefulla målningar, in i Arizonas öken efter att ha skurits ut från dess ram vid University of Arizona Museum of Art. 32 år senare hittades målningen, värd 160 miljoner dollar, hängandes i Jerry och Rita Alters hem på landsbygden i New Mexico. The Thief Collector undersöker hur och varför detta väluppfostrade par gjorde ett av en tidernas största konstkupp och utforskar en familjs komplicerade dynamik, kriminalitetens konturer och hur långt människor är beredda att gå till skapa sina egna storartade berättelser.

 

Förfilm: IKONOKLASM 
I denna avskalade tragikomiska hybrid mockumentär får vi möta ikonmålaren Nils som måste lämna sin varma ateljé för att plocka ner sin utställning på ett landsorts galleri. När Nils kommer till den kala utställningshallen är stämningen inte lika varm längre, då han möter galleristen Vera som vill få honom att plocka ner tavlorna så snabbt som möjligt. Nils försöker prata om det “historiska värdet” och tar god tid på sig att plocka ner sina ikonmålningar. Vilket leder till att irritationen växer mellan de. Vera har en längtan att betyda något för den samtida konstscenen. Nils har en längtan att få betyda något för historien. Båda förenas i ett missnöje över att saker och ting inte blivit som de önskat här i livet.

 

Se samtliga filmer och tider för Doc Lounge våren 2023 här

Dokumentärfilmsvisning

Tisdag 21 februari

Foajén

Insläpp kl 18.00
Filmstart kl 19.00

Biljettpris: 90 kr (70 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlem i FilmCloud)

Doc Lounge våren 2023:
21 februari, 14 mars, 4 april, 25 april, 9 maj

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Pressklipp

Doc Lounge Göteborg i K103 Möter - Intervju i Göteborgs Studentradio 230220
Lyssna på intervjun här

Övrig information

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Det görs genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med aktuella gäster, regissörsbesök, intressanta kringarrangemang och barhäng.

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och Facebook