Hoppa till huvudinnehåll

Bokrelease: Jörgen Svensson – Konstbok

Bokrelease med samtal och signering

Kvällens bokrelease av boken Jörgen Svensson – Konstbok bjuder på samtal i Foajén mellan Jörgen Svensson och konstkritiker Magnus Bons, samt bokförsäljning och signering.

Med konstprojekt som Public Safety, Fyra föreläsningar och Busslinje 993, kom konstnären Jörgen Svensson att beskrivas som en pionjär inom den relationella konsten i Sverige.

Många i Göteborg minns den gången det stod Pizzeria med stora bronsbokstäver på Göteborgs konstmuseums fasad. Det var bara ett av Jörgen Svenssons många olika konstprojekt. Men han har även gjort musik, film, radioteater samt producerat böcker. Sedan några år tillbaka arbetar han enbart med måleri. Han säger själv att han inte var klar med måleriet.

Det är bilder som likt det mesta som Svensson gjort är sprunget från hans uppväxt i den lilla bruksorten Skoghall i Värmland. Själv kallar han sitt måleri för "broderimåleri", vilket är ett passande namn då hans måleri till förvillelse liknar broderi.

Bakgrunden till tekniken går att finna i boken och där texter av konstkritiker Magnus Bons, kulturskribenten Mikael Löfgren och kulturjournalisten Anna-Stina Lindén ger en sammanfattande beskrivning av Jörgen Svenssons konstnärskap.

Bokrelease

3 oktober

kl. 18.00-19.30

Foajén

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar