Hoppa till huvudinnehåll

Backengrillen + support Henrik Rylander

Antirasistisk, antifascistisk friformsdödsmetall med medlemmar från Refused och FIRE!

Backengrillen är en helt ny ensemble som alla har rötter i Umeå. Deras musik handlar om antirasistisk, antifascistisk friformsdödsmetall till minne av jazzmusikern, arrangören och bartendern Lasse Lystedt. Backengrillen kommer med helt nya perspektiv på jazz efter många års kontemplation. Bandet kommer från en ganska brokig men solid bakgrund, bland annat Refused, TEXT, INVSN, Fire! Orchestra, The International Noise Conspiracy, The End, Serpent, Final Exit, Swedish Azz och andra klassiska combos. Nu kolliderar de som fyra lok på en brinnande tågstation av ny skönhet!

Dennis Lyxzén - sång etc
Mats Gustafsson - saxar, flöjt, elektronik etc
Magnus Flagge - elbas etc
David Sandström - trummor etc

 

Två meddelanden från bandet:
”BACKENGRILLEN är emot utplånandet av mänskligheten!”
”INYOURFACEJAZZ and MORE!”

Fotograf: Fredrik Lyxzén


Henrik Rylander är konceptuell ljud- och bildkonstnär och har en bakgrund som trumslagare i hårt rockande Union Carbide Productions och ritualrockbandet The Skull Defekts. Hans musik är baserad på rundgång och är på samma gång minimal som maximal. Skarpa högfrekventa ljud samsas med djup bas. Rylanders musik är inte helt enkel, men väldigt fängslande på flera olika plan.

Fotograf: Peter Ganuschkin

 

Konsert

27 januari 2023

Lilla scenen

kl 19.30

Biljettpris 150 kr

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!